Røyk vs alkohol - Mammapolitiet

Det virker som om det er helt normalt å ta seg et-to glass vin til middagen, sammen med barna en gang i blant. Men når vi snakker om en mor som røyker, så er det helt forferdelig - og kjempe synd i barna. Men hva er verst? 

Når man drikker alkohol, så forandrer man jo atferd, og disse små vesnene sanser dette lenge før en selv merker noe. Tenk deg at barnet ditt vet hvem du er, vet hvor det har deg, kjenner deg - men plutselig blir du en helt annen person. Du ligner på mamma, men du er ikke helt mamma allikevel. Og det skaper en utrygghet. 

Men når du går ut for å ta deg en røyk, så kommer du gjerne inn igjen litt roligere - men samme person som alltid, både på utseende og personlighet. Det eneste er at man lukter røyk. Og jeg ser flere mener at det er synd i barn som må lukte den fæle lukten, men tro det eller ei, den lukten minner om mamma. Mens alkohol lukten minner om usikkerhet.

Men hvorfor og hvordan ble det mer akseptert med alkohol, enn sigaretter? Er det ikke det psykiske som burde vært mer viktig? Tydligvis ikke, man merker jo det når gjenstander er viktigere enn å være snill mot hverandre! Sigaretter er skadelig for deg og dine omgivelser, den er vi alle enig i, men det er faderen meg alkohol og! 

Det beste hadde jo vært om ingen av delene fant sted, men dessverre skjer jo faktisk begge delene. Og da er jo spørsmålet mitt: hva mener du er verst? 


- Mammapolitiet

5 kommentarer

Silje

14.03.2017 kl.22:51

Mener du at ikke man skal ta seg et glass vin til maten en lørdag fordi du er en mamma ? Er der skadelig for barna hvis mor eller far har et normalt forhold til alkohol og velger å ta et glass til maten ?

Renate

14.03.2017 kl.23:15

Man endre da ikke adferd av ett glass vin🤔 Røyking er skadelig for unger, selv om du røyker ute! Pusten din når du kommer inn igjen.....

Sissel

15.03.2017 kl.00:35

Verken røyk eller alkohol er bra for barn eller voksne. Vi har lov til å ta oss noe å drikke foran barna, bare ikke la det bli for ofte. Om vi vil røyke som forelder så har vi fint lov til det også, bare det kuttes ned på det og vi ikke trykker ansiktet vårt bort til barna rett etter en røyk. Men det er opp til oss voksne når vi ønsker å ta oss en røyk og nyte alkohol.

Nathalie

15.03.2017 kl.09:51

Her må folk nesten få bestemme selv hva dem vill, voksne mennesker må få røyke om dem vill det. Også ta seg ett glass til maten i helger/ selskap. Enig at røyk lukter grusomt og at man bør skåne barna for det, men er ikke noe dårligere foreldre fordi man røyker. Da hadde ingen av oss født på 80 tallet overlevd da de fleste røykte inne ;) noe som er sjelden nå

Skriv en ny kommentar

mammapolitiet

mammapolitiet

16, Agdenes

Kategorier

Arkiv

hits